woensdag 7 april 2010

7 april 2010 rustdag Agra 2






Heel vroeg naar de Taj Mahal gelopen maar de meeste mensen waren het daar niet mee eens omdat we wel door 10 fietsriksja's, 20 riksjataxi's en paard en wagen benaderd zijn om toch vooral niet zover te lopen. Kaartje gekocht door de beveiliging, spullen die niet mee mogen achter gelaten en het grote mausoleum wat de Taj Mahal is bekeken. Een grote koning heeft in 1600 n. Chr. voor zijn overleden vrouw in 22 jaar met duizenden arbeiders ( slaven?) en 130 architecten ( uit Esfahan ) een gigantisch mausoleum gebouwd. Een groot park met meerdere gebouwen erop en volledig ommuurd, bevat het stereotypische plaatje van de grote koepel met toren en vijver ervoor. Uiteindelijk ook het binnenste mausoleum bekeken waar drie tombes staan een van zijn vrouw en 2 van zijn kinderen.
Opvallend zijn de mooie gewaden van de vrouwen die vele kleuren bevatten. Ook op het arme platteland zie je slanke ( magere) vrouwen met mooie gewaden terwijl de vrouwen in de steden aan hun figuur te zien veel beter hebben, zeg maar rustig veel ronder zijn. Morgen door de hitte naar Bareilly.

3 opmerkingen:

  1. beste jan,
    indrukwekkend wat je meemaakt op je reis. Mocht je nog plek over hebben, zo'n mooie lap stof mag je wel voor me meenemen!
    Rij voorzichtig tussen al die kamikazepiloten op de weg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Blogs gelezen. Thema lijkt vooral pech met die rotband, avontuurlijke zoektochten naar slaapplaats, trieste zijde van India en dankbaar genieten van biertje na lange dagen door het stof in intense hitte. Hele belevenis :-)

    Hier bij OM begonnen. Leuk, maar ben nog steeds bezig met wat nu. Inmiddels al contact gelegd met goed advocatenkantoor. Zijn enthousiast. Spannend! Tot snel weerziens.

    Kus

    BeantwoordenVerwijderen
  3. toch wel super om te zien lijkt me taj mahal. ik moet gelijk aan het spel hotel denken, haha.
    heb je nu de neiging om zelf ook veel agressiever te gaan rijden met al die idioten daar op de weg?
    ondanks de chaos daar moet het toch fantastisch zijn om daar zo rond te rijden met al dat moois om je heen of begin je al genoeg te krijgen van al die tempels? :)

    groet,
    lennard

    BeantwoordenVerwijderen