woensdag 7 april 2010

6 april 2010 Agra






Samen met Christ, Theo, Leentje, Rene en Marie-Louise naar Agra gereden. Dicht bij het fort foto's gemaakt van een van de vele steenbakkerijen die je hier ziet. De klei wordt naast de rivierbedding opgegraven en mallen geperst met de hand en te drogen gelegd in de zon, daarna worden ze naar de bakkerij gebracht en gebakken.
Opnieuw ervaren we de grote drukte op de wegen in India, als de wegen goed zijn dan schiet je op maar als er weer gaten in de weg of de weg is opgebroken met zand en dikke stenen rij je maar 30 km/u. Bij elk dorp of spoorwegovergang dringt iedereen voor zodat op beide rijstroken van links en rechts het verkeer tegenover elkaar staat, niemand wil in de rij wachten iedereen is druk en als er een gaatje is druk je je voertuig ertusen, of dat nu een kameel met kar een fiets riksja een vrachtwagen of de onmetelijke hoeveelheid brommetjes zijn het is een gekrioel. We het breedst is heeft de meeste rechten, bussen hebben de neiging overal in te halen ook als het niet kan en achter de bussen in het zog komen tientallen brommertjes mee die ook een ossewagen willen inhalen.
Om 4 uur in Agra na een hete drukke rit opnieuw in de middag boven de 40 graden met veel wind en veel stof. de laatse dagen komt iedereen met een zwarte snoet aan omdat we vaak het vizier open hebben vanwege de hitte. Na douchen de was laten doen boven op het terras gegeten en bier gedronken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten