zondag 11 april 2010

10 april 2010 Royal Bardia Park





Vanochtend laat opgestaan, de airco maakte het 's nachts zo koud dat ik met deken over tot 8 uur geslapen heb. Na ontbijt opweg naar het volgende park maar dit keer midden in een park, het Royal Bardia Park en wel in het Nepalese Wildlive Resort. We hebben elk een hutje, 2 onder 1 kap. Het is hier stil, krekels, blavende honden en spelende kinderen in het riviertje waar ook de buffels aan het baden.
Het gebied waar we doorheen reden, is fantastisch, de natuur is overweldigend zeker na de hectiek van India. De mensen zijn heel vriendelijk maar meer terughoudend en je ziet nu al dat de Nepalesen een volk is ontstaan uit vele kulturen uit de aangrenzende gebieden. Mensen met meer slavische en chinese trekken.
Hier is het zo afgelegen dat er geen internet maar ook geen gsm ontvangst is. Na douchen alleen maar gezeten gepraat en 2 uur op een hapje zitten wachten, moest uit het dorp komen. En nog 1,5 uur in de hitte weggeslapen, het is hier ook gewoon 's middags over de 40 graden.
Morgenvroeg op safari naar een rivierbedding waar olifanten, neushoorns, tijgers en wat niet meer kunnen zijn, om 5 uur 's ochtends op stap, daarna naar een stadje bij Lumbini, de geboorte plaats van Boeddha.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten