dinsdag 13 april 2010

13 april 2010 rustdag Pokhara






De dag begonnen om toch nog een glimp van de Annapurina bergtoppen te zien. Deze reuzen zijn te zien vanaf een bergtopje in de beurt van zo'n 1500 m hoog. Veel hoop hadden we niet omdat het nog steeds heel heiig is in de lucht. Vanmiddag dreigde het te gaan onweren, maar het trok over. De temperatuur hier is minder dan we gewend zijn maar 37 graden vind ik toch nog behoorlijk.
Met Jef en Ludo op de motor de berg naar Sarangkote gereden. Na een steile klim over smalle weggetjes en leuke afgrondjes bleek de weg over te gaan in een zand weg. We zouden te voet verder moeten gaan over nog eens een kilometer klimmen. We hebben immers een GS bij ons dus we zouden ze eens wat laten zien. Na veel rul zand en dikke stenen, en hele steile stukjes ertussen kwamen we met erg stinkende motoren boven. Ze hadden goed hun best gedaan, maar dat doen ze gemiddeld de hele reis al. Eerst uitrusten drankje en de laatste 300 treden naar de top afgelegd. En wat schets onze verbazing?............geen berg te zien. Toch maar een foto gemaakt die ik thuis maar moet "fotoshoppen" ik weet hoe en waar de bergen liggen en een ansicht kopen was ons te min. Na douchen met de rooiboot het Phewa meer op naar de Hindoe tempel die op een eilandje in het meer ligt.
Dicht bij maar dan opnieuw een 300 m klimmen was ons teveel om een stupa te belijken. Die zien we in Kathmandu wel terug.
Morgen de laatste 210 km naar Kathmandu naar de drukte, het lawaai en het stof. De hoofdstad van Nepal is erg druk en net als in Pokhara zie je hier aan de Lakeside waar ons hotel is overal souvenir standjes en in het cenrtum al twee dagen een heus festival vol met meuk zoals Christ zegt en bandjes die optreden. Het lijkt Zweeloo wel tijdens de jaarmarkt. Heel veel Europeanen die hier trekkings doen lopen hier heel stoer rond. De 300 treden vanmorgen hebben me terug op aarde gebracht, trekking is niets voor mij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten