zondag 11 april 2010

11 april 2010 Bairahawa






Vanochtend om kwart voor vijf opgestaan om een echte safari binnen in het Royal Bardia Park te doen.
Om er te komen moesten we van de reguliere weg af en 15 km door zand gravel en dikke stenen, een rivierbedding oversteking en bruggetjes met hier en daar een dkke houten plank oversteken.
Om 5 uur zouden we vertrekken maar de chauffeur had zich verslapen en niet gerekend op lange europeanen want in zijn open jeep zat een ijzeren dak van dikke tralies waar we onmogelijk met ons hoofd onder konden. Hij het dak erafgeschroefd maar 1 bout werkte niet mee en toen het na een uur licht was, had het geen zin meer. We hebben nog een korte wandeling gemaakt en het enige indrukwekkende dat we gezien hebben waren de verse voetafdrukken van een tijger en wat gekko's. Trouwens zongen de vogels in de vroegte er vrolijk op los.
Dan maar vroeg op stap naar Bairahawa een stadje vlak onder Butwal, in de hoop dat we Lumbini zouden kunnen bezoeken. De afstand was behoorlijk de wegen redelijk met 2 passages door een bergketentje, zo zeg je dat hier, maar de temperatuur opnieuw ver boven de 40 graden.
Na douchen met een taxi naar Lumbini wat 20 km verder op lag. We hadden nog net tijd om de grote tempel te bekijken die om de fundering van het huis waar Boeddha is geboren, gebouwd is. Het was een kleurrijk geheel met veel herinneringen aan de tijd toen de Beatles hier rond liepen. Morgen naar Pokhara de bergen in, hopenlijk niet zo'n lange rit als vandaag, iedereen begint moe te worden nu de eindstreep in zicht is, maar de mooie bergen moeten nog komen dus nog gelegenheid om naar uit te kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten