vrijdag 2 april 2010

31 maart Lahore



Vanochtend om 8 uur met opnieuw escorte ( dus door heel Pakistan als bescherming meegeweest) vertrokken uit Multan. Multan is een stad met hele nauwe straatjes die stampvol verkeer zit. De mensen hebben volgens ons nooit een rijbewijs gehaald, er wordt geen richting aangegeven rechts of links voorrang maakt niet uit, de eerste wint. Op de kruisingen en rotondes is het goed kijken en op het juiste moment een dot gas geven. In de straten van Multan heerst een extreme bedrijvigheid en als je de kolonnes vrachtwagens onderweg ziet moet er toch wel een gezonde economische achtergrond zijn. Dat de lasten niet evenredig verdeelt zijn zag je wel in het noorden naar Quetta en naar beneden naar Sukkur. Hier zie je veel armoede, mensen die leven als nomaden met wat vee, maar vanwege het dorre landschap viel daar niet veel te halen. Sinds we van Sukkur omhoog reden naar Multan en vandaag naar Lahore rij je langs de delta van de Indus. De bevloeiing van de akkers is veel beter en overal is het groen. Ook zie je veel irrigatiekanalen lopen om het water te verdelen.
Lahore is een moderne stad met veel hoogbouw met hier en daar nog wat oude resten. We zijn opnieuw verbannen in het hotel omdat de bewaking niet toelaat dat we de stad in lopen. Zo hebben we alleen van Pakistan de hoofdverbindings wegen gezien en wat daar allemaal aan gebeurd.
Vanavond eten met de Lahore motorclub, iemand van de club kent Rob via het SOS kinderdorp, we worden gehaald en gebracht door leden van de club en morgen rijden ze met ons me naar de grens. Rob heeft connecties met de organisatie die ook het hotel heeft geregeld, maar er bleken 3 hotel One's te bestaan. Dus even zoeken.
Geen foto's vandaag daarom nog 1 van gisteren van de blokkade van de snelweg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten