zaterdag 20 maart 2010

20 maart 2010 Shiraz 3






In de bergen kun je heel goed de geologische lijnen zien lopen omdat door wind en erosie het zand ertussen is verdwenen. Op de foto zie een donkergroen? gewas dat met zijn groei is begonnen, van het graan uit het gewas wordt nahm gemaakt, de grote platte ronde broden die je hier 3x per dag eet, zijn dunner en knappiger dan de griekse broden. Verder valt het eten tegen, men eet hier veel kip en soms lamsvlees en een enkele keer voorns of forel uit de rivieren in de bergen, Turkije en Iran bestaat naast zand voornamelijk uit kip, ik denk dat we kakelend Pakistan binnen rijden.
Groente zijn er in de zeer weinige restaurants niet, behalve dan in een raar soort azijn geconserveerd, alles wat met kraanwater in aanraking is gekomen en niet gekookt wordt door ons niet gegeten. Fast foor kun je hier op elke hoek eten maar dat kan Daan beter. Vanwege de vakantie camperen alle Iraniers in parken en langs de weg. Ze koken er hun eigen potje en slapen er ook.
In veel steden en dorpen zie je foto's van martelaren die gestorven zijn in de oorlog met Irak.
De winter is hier vrij nat geweest en er lag veel sneeuw maar de rivieren in de dalen zijn al drooggevallen.
In een eetgelegenheid opgedroogde spaghetti, opgewarmd in de wok gegeten, nou geef mij Daan maar.

1 opmerking:

  1. Nou moeten jullie allemaal even weten wie DAAN is: dat is onze plaatselijke patatboer, die eigenlijk Johan heet, maar omdat hij (bijvoorbeeld na het bakken van kroketten, kipjes, frikandellen) zegt "Da's dan weer daan" heet-ie DAAN. Er daar denkt Jan nu aan.
    Hij zou ook aan Shiraz wijnen kunnen denken, nu hij in deze plaats is, maar DAT doet hij dan weer niet.

    BeantwoordenVerwijderen