dinsdag 2 maart 2010

2 maart 2010 naar Nis Serbia





Vanochtend om 8 uur vertrokken om de citadel van Budapest te bekijken samen met mijn maat Christ.
Daarna de stad uit en de hele afstand naar Nis, ongeveer 650 km in 1 lange rechte snelweg met hier en daar veel bobbels en kuilen, afgelegd. Het platteland van Hongarije heeft vele geheugten met grauw grijze en grauw gele huisjes. De erfjes zijn niet ingericht en niet voorzien met bloemetjes oid. Wel zie je bij elk huis vele koepelkassen van wit plastik, waar ze groentes telen maar ook zie je kleine akkers met fruitbomen. Kleine keuters dus die op die manier proberen het hoofd boven water te houden. De tegenstelling met het platteland van Serbia is groot. Het is een uitvergroting van de veenkolonien. Grote uitgestrekte akkers die reeds geploegd zijn en waar ze nu kunstmest strooiden. Je hebt het idee dat het corporaties betreft die ontstaan zijn uit de vroegere kolgoze-achtige boerderijen. Het weer was opnieuw prima 13 graden en veel zon.Saaie lange rit dat er nog zo'n verhaal uitkom is me een raadsel.
Oh ja: Dear Sir your identification please. Well you are part of the team that heading for Nepal isn´t. Zijn die verrekte Belgen toch als eerste de grens naar Serbia overgekomen. Even later bij de tolbeambte: Oh you are going to Nepal I understand. No we are going to Timboektoe. Oh right, well have a nice trip.
Zo maak je wat mee met die hokjes bedienden dus ook een kind of diender nietwaar.

4 opmerkingen:

  1. Is vast de laatste dag met min of meer saai uitzicht. Vanaf morgen wordt het meer onbekend terrein lijkt me. Ben benieuwd naar Istanbul en verder! Dan immers ook eindelijk je geliefde bergen op de horizon?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. saaie lange rit en toch twee foto's en een lang verhaal. ga elke dag zo door, svp. -- van corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed dat het weer mooi is

    Geert de Boer
    Bennie Zwiers

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Jan,
    Nu al een competitie met de Belgen? Ja dat houdt de boel levendig. Goeie reis, we gaan je volgen.
    Dorrie en Frans

    BeantwoordenVerwijderen