donderdag 11 maart 2010

11 maart 2010 rustdag Malatya







Vandaag niet met de mannen naar Nemruth gegaan, het is mistig en achteraf bleek de berg gesloten vanwege de sneeuw en mijn rug is wat stram dus kan wel enige rust gebruiken.
Ben met Christ naar de kopermarkt geweest en nog een sokkenbazaar voor Christ die opnieuw zijn sokken kwijt was. Met de bus voor 1 lira pp. naar het centrum op 5 kilometer gereden. Ook zijn we een versmarkt binnen gweest met de meest merkwaardige produkten zoals koeiekoppen etc.
Opnieuw friend geworden met een koperslager en natuurlijk moesten we Çaj met hem drinken. Een man van aanzienlijk leeftijd kwam een praatje maken in het Duits had 40jaar in Stuttgart bij Audi gewerkt. De mensen zijn hier uiterst vriendelijk en als we de weg vragen naar de bazaar loopt er iemand mee tot we er zijn.
De vrouwen werken hier hard niet alleen in de huishouding maar op het land zag je veel vrouwen het werk doen, de mannen zitten op het plein thee te drinken of rijden stoer op hun oude trekkertje.
Motoren waaronder veel oude russische worden behangen met bewegwijzering als spatscherm.
Vannacht zijn 2 mensen wakker geworden van de naschokken van de aardbeving. We zitten in een shockproof hotel groot en modern, en ons is verzekerd dat de weg langs het getroffen gebied gewoon begaanbaar is. Morgen rechtstreeks naar Erzurum op ruim 2000 meter hoog dus het thermisch ondergoed maar weer uit de tas. Ik moet gaan de imam roept alweer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten